Home Landelijke radio Radio 538 2016 bekeken door Ivo van Breukelen

2016 bekeken door Ivo van Breukelen

Ivo van Breukelen kreeg in 2016 een nieuw, extra programma op Radio 538. Sinds 1 oktober presenteert hij iedere zondagmiddag tussen 15:00 en 18:00 uur de ‘Top 40’. Ook viel de dj in de zomer wekenlang in voor ‘De Coen & Sander Show’. Vandaag presenteert hij het eerste deel van de ‘538 Top 100 van 2016’. Met Van Breukelen blikken we terug op 2016 en kijken we vooruit naar 2017.

Was 2016 een goed jaar voor de radio in Nederland?
“Jazeker! Er zijn natuurlijk een hoop verschuivingen geweest dit jaar die volgens mij voor een frisse wind door het hele radiolandschap hebben gezorgd. Radiostations zijn van eigenaar gewisseld, en bij Radio 2 en 3FM is er dit jaar een hoop veranderd, waarvan we het echte effect komend jaar gaan zien.”

Wat was voor jou het radiomoment van het jaar?
“Ik moet bij deze vraag gelijk denken aan een bericht dat ik in april van dit jaar heb gelezen over controleurs van het Agentschap Telecom die zijn opgesloten door piraten toen ze hun illegale radiozender uit de lucht kwamen halen. Ik heb stiekem heel hard moeten lachen om dat bericht, gelukkig is iedereen ongedeerd gebleven.”

“Zelf ben ik dit jaar begonnen met de Top 40 op zondag op 538. Ik heb in mijn tijd bij SLAM! ontdekt dat ik een hitlijst presenteren fantastisch vind om te doen, dus toen ik bij 538 de kans kreeg om onderdeel te worden van de Top 40, het meest iconische programma op de Nederlandse radio, stond ik wel even te stuiteren…”

Wat was de grootste verrassing op radiogebied in 2016?
“Voordat ik de Top 40 op zondagmiddag ging doen op Radio 538, zat ik op de zondagavond. Als ik na mijn programma naar huis reed, luisterde ik altijd naar ‘Zwarte Prietpraat‘ met Prem Radhakishun op Radio 1. Ik keek iedere week weer uit naar dat programma en dat gevoel heb ik lang niet gehad.”

Heb je een doel voor jezelf gesteld in het nieuwe jaar?
“Om eerlijk te zijn: ik leef zoveel mogelijk in het nu. Maar als ik er zo over nadenk: nog meer lol halen uit mijn werk bij de mooiste zender van Nederland.”

Wat verwacht je van 2017 op radiogebied?
“Er zijn in 2016 een hoop dingen gebeurd waarvan we het echte effect komend jaar pas gaan zien, denk aan de verschuivingen bij de publieke zenders. En in ons eigen bedrijf gaan er natuurlijk mooie dingen gebeuren: Veronica gooit over een paar dagen het roer om en ook daarvan gaan we over een paar maanden de resultaten zien. Ik denk dat het voor de radio weer een mooi jaar gaat worden.”

Wie is er in november 2017 marktleider?
“Radio 538.”

Foto: William Rutten

Vorig artikelBarend van Deelen van 3FM naar Radio 538
Volgend artikelAangepaste programmering tijdens Oud & Nieuw op de landelijke zenders