Home Landelijke radio 1-aprilgrap in New York zorgt voor rellen

1-aprilgrap in New York zorgt voor rellen

Een 1-aprilgrap van twee dj’s van het Amerikaanse station ‘KISS FM’ is gisteren behoorlijk uit de hand gelopen. Het station zond een radiobericht uit dat die dag op de lokatie Brainerd Rd. ‘Big Lots’ rapper Eminem een gratis concert zou geven. Honderden mensen kwamen uiteindelijk op het concert af.

Toen het publiek hoorde dat er helemaal geen concert zou zijn, braken er rellen uit. Er waren 13 politiewagens nodig om de rellen bij de lokatie, die ontstonden na de bekendmaking dat het om een 1 aprilgrap bleek te gaan, aan te kunnen.

De politie was ook nodig om de dj’s tegen de honderden woedende fans te beschermen die op een gegeven moment de politiewagen aanvielen waar de dj’s in weggevoerd werden.

Velen waren eerder van werk vertrokken en jongeren verlieten massaal de schoolklassen om het aangekondigde concert bij te kunnen wonen, aldus de plaatselijke politie.

Toen de politie van de nep aankondiging van het concert hoorde verzochtten ze de radiostation te stoppen met het uitzenden van de boodschap. Toen dat niet gebeurde werden de dj’s, de 30-jaar-oude Shannon Brimmer (bekend staand als “Troy Shannon”) en de 20-jaar-oude Thompson Riddle (beter bekend staand als “Riggs”) gearresteerd en in de gevangenis gegooid.