Home Landelijke radio Zendmastenconvenant mogelijk opnieuw uitgesteld

Zendmastenconvenant mogelijk opnieuw uitgesteld

De ondertekening van het convenant rond de zendmasten in IJsselstein wordt mogelijk opnieuw uitgesteld, dit staat te lezen in het Utrechts Nieuwsblad. Gisteren zou het worden getekend, maar Quality Radio heeft opnieuw een rechtszaak aangespannen om ondertekening te voorkomen. Dinsdag dient de zaak.

De gemeentes IJsselstein, Lopik en Montfoort, Nozema, de provincie en Economische Zaken hebben in januari een convenant opgesteld rond de radiomasten in Zenderpark in IJsselstein. In dit convenant werd afgesproken dat het vermogen van de twee zendmasten wordt teruggeschroefd van 240 naar 100 kW. Die 100 kW zou alleen beschikbaar zijn voor Arrow Classic Rock. Door de verlaging van het vermogen zou de jarenlange overlast van de zendmasten in de nieuwbouwwijk Zenderpark tot een minimum worden beperkt.

De ondertekening stond in februari gepland, maar ging op het laatste moment niet door. Quality Radio stapte naar de rechter, omdat het, naast Arrow Classic Rock, graag vanuit Lopik wilde uitzenden. De zender heeft ook een vergunning om met 500 kW uit te zenden. Door de afspraken in het convenant, zou dit niet meer mogelijk zijn. De rechter vond dat de partijen niet voldoende aan Quality Radio hadden uitgelegd waarom er niet meer kon worden uitgezonden vanuit Lopik. Pas op het moment dat dit was gebeurd, mocht het convenant worden getekend. Quality Radio had de afgelopen maanden overleg met de overheden en Nozema. Maar volgens directeur R.Poeze konden de partijen niet voldoende duidelijk maken waarom zijn zender niet meer mag uitzenden vanuit Lopik. ,,Ze zeggen dat ze het vermogen niet kunnen opschroeven, maar volgens ons is dit best mogelijk. Wij hebben maar 20 kW nodig.’’

Nu het overleg is gestokt, stapt Quality Radio opnieuw naar de rechter. G.Mulder, woordvoerder van de gemeente IJsselstein, kan nog niets zeggen over de uitkomst. ,,Wij hebben het idee dat we een evenwichtig convenant hebben opgesteld, waarbij rekening is gehouden met alle partijen. We hopen dat de rechter daar gevoelig voor is.’’ Ze wil niet vooruitlopen op de uitspraak van de rechter. ,,Gelukkig zitten er dit keer twee dagen tussen de rechtszaak en de geplande ondertekening. In die tijd zullen we bekijken wat we gaan doen.’’

Ook Nozema kan nog niet zeggen of de ondertekening doorgaat. ,,We moeten maar gewoon afwachten’’, zegt woordvoerder R.Roskam.