Home Landelijke radio Zendmast Lopik dit jaar geen ‘kerstboom’

Zendmast Lopik dit jaar geen ‘kerstboom’


De Gerbrandytoren in IJsselstein (bij Lopik) wordt dit jaar niet omgetoverd tot een kerstboom. De herstelwerkzaamheden na de brand in de mast op 15 juli maken dat onmogelijk, meldt zendmasteigenaar NOVEC.

"De herstelwerkzaamheden van de operator (Broadcast Partners, red.), die eind oktober afgerond hadden moeten zijn, hebben vertraging opgelopen en het gelijktijdig uitvoeren van deze werkzaamheden en het monteren van de kersttuien aan de mast is gezien de zeer beperkte ruimte en het valgevaar, niet mogelijk", meldt het bedrijf.

"NOVEC betreurt het zeer maar moet gezien het doel van de zendmast en de daarmee gemoeide publieke belangen de operator en haar herstelwerkzaamheden prioriteit geven boven de werkzaamheden voor de 'Kerstboom'."

Ook de stichting Kerstboom, die al druk doende was het benodigde sponsorgeld bijeen te brengen, heeft zeer teleurgesteld gereageerd, aldus NOVEC.

NOVEC hoopt dat de kerstboom volgend jaar wel voor de 15e keer kan worden ontstoken. De eerste keer was in 1992. Het evenement krijgt elk jaar nationaal en internationaal veel publiciteit. De verlichting is tot in de wijde omtrek van IJsselstein te zien.

Vorig jaar was de zendmast wel verlicht.