Home Landelijke radio Zendercoördinator Florent Luyckx vertrekt bij 3FM

Zendercoördinator Florent Luyckx vertrekt bij 3FM

Florent Luyckx stopt als zendercoordinator van Radio 3FM. Vanmorgen zijn alle medewerkers en omroepen op de hoogte gesteld. Waarschijnlijk stopt hij per juni.

Luyckx begon eind 2002 als opvolger Paul van der Lugt. Destijds ging het niet zo goed met de zender. Hij heeft daarom onder andere wijzigingen in het muziekformat en de programmering doorgevoerd. Dit ging in het begin gepaard met de nodige kritiek.

Uiteindelijk heeft Luyckx er voor gezorgd dat 3FM sterk is gegroeid. Ook de succesvolle actie ‘3FM Serious Request’ is mede door Florent Luyckx opgezet.

De zendercoördinator wordt als hij weg is bij 3FM CEO van Y&R Just not Film in Nederland. Dit is het communicatiebureau dat onder meer de marketingcampagnes van 3FM ondersteunt.

"Ik ga vertrekken bij de beste zender van Nederland. Ik laat een fantastisch club mensen achter en heb er alle vertrouwen in dat zij met 3FM Serious Radio blijven maken. Na 6 jaar 3FM kwam het aanbod voor de job bij Y&R Not Just Film als een mooie carrière-uitdaging", aldus Florent Luyckx.

Jan Westerhof, directeur NPO Radio: "Florent loodste het popstation door een lastige periode en heeft van 3FM een ijzersterk radiostation gemaakt. Hij is een geweldige inspirator voor de mensen waarmee hij werkt. We laten hem niet graag gaan maar gunnen hem deze prachtige kans."