Home Landelijke radio Zakenman wil multimediale piramide op het Media Park

Zakenman wil multimediale piramide op het Media Park

De Hilversumse zakenman en VVD-politicus Riens Meijer is bezig steun te verwerven voor het uitwerken van een ambitieus mediacomplex. Dat schrijft de Gooi- en Eemlander. Onder de naam Piramedia wil hij het liefst op het Media Park in Hilversum een groot markant gebouw neerzetten. Het gebouw zou piramide-vormig kunnen worden en onderdak kunnen bieden aan allerlei faciliteiten.

Meijer denkt daarbij aan een mediarestaurant annex café met televisies, printers, radio en internetcomputers, een mediaclub, een tele-vergadercentrum, een ondergrondse bioscoop, disco of theater, kantoren en een winkel/afhaalcentrum voor bestellingen van innovatieve artikelen die via internet worden geplaatst.

Al een jaar of vijf rijpt het concept voor Piramedia in zijn hoofd. Heel voorzichtig toetste hij zijn visie aan de mening van deskundigen en werd het plan bijgesteld. Inmiddels acht hij de tijd rijp om er mee naar buiten te komen. Wat hij wil is een centrum neerzetten dat mede door zijn bekendheid en uitstraling een symboolfunctie krijgt voor het huidige kennis- en informatietijdperk.

Meijer wil graag dat de activiteiten in Piramedia als een vliegwiel werken en allerlei nieuwe ontwikkelingen op het gebied van media en communicatie in gang zetten. Eens per maand zou hij er graag een ontmoeting organiseren voor beleidsmakers, media/communicatietalent en pers. Het gebouw zou ook ruimte moeten bieden aan een studio annex (pers)centrum voor videoconferencing (vergaderen via een soort beeldverbinding). Daarnaast wil Meijer er graag de Media Academie onderbrengen. De tweede verdieping zou vooral een met veel hi-tech ingerichte kantooretage moeten worden.

Vergelijkbaar met het concept van het World Trade Center, ziet Meijer ook wereldwijde mogelijkheden voor Piramedia. Meijer gaat nu verder praten met TCN, eigenaar van het Media Park, en de NOS. Hij hoopt op reacties van belangstellenden en wil bij de provincie of elders 20.000 euro lospeuteren om zijn plan – heel eigentijds – in 3D te visualiseren.