Home Landelijke radio YAM probeert frequentie te krijgen

YAM probeert frequentie te krijgen

De YAM Media Groep in Amersfoort doet een gooi naar een FM-frequentie zo staat vandaag te lezen in de Amersfoortse Courant. De radiozender van YAM wil vanaf de zomer 24 uur per dag de lucht in. Vandaag is de veiling van FM-frequenties begonnen.

In november 2001 was YAM ook al in de race, maar het langverwachte Kamerdebat werd toen voor de zoveelste keer uitgesteld. YAM is sinds december 2002 via internet en de kabel te beluisteren in Gouda.

YAM is de mediagroep van de jonge Amersfoortse miljonair Johan Blom, die zich vooral richt op de doelgroep van 13 tot 19 jaar. Blom begon in 1999 voor het eerst na te denken over een radiozender voor tieners. Hij betrok een pand aan de Berkenweg in Amersfoort, trok medewerkers aan en begon eind 2002 via de kabel uit te zenden in de regio Gouda. Later werden YAM Internet en YAM Events operationeel. Een FM-frequentie is, aldus Blom, cruciaal voor het bereiken van de doelgroep (in ons land wonen 1,6 miljoen tieners) en voor een sluitende exploitatie. Een radiostation wordt met een FM-frequentie in één klap miljoenen euro”s meer waard.

Als YAM de frequentie krijgt toegewezen, groeit de organisatie naar verwachting door van dertien naar 25 medewerkers. “Wij vinden een zinvolle relatie met jongeren belangrijker dan winstmaximalisatie,” zegt Blom. Nu al merkt hij dat zijn multimediale aanpak aanslaat bij jongeren die YAM kunnen ontvangen of die de site bezoeken.