Home Landelijke radio WOS krijgt ‘forse bruidsschat’ na verkoop CAIW

WOS krijgt ‘forse bruidsschat’ na verkoop CAIW

De Westlandse Omroep Stichting (WOS) heeft een leuke cent overgehouden aan de verkoop van kabelbedrijf CAIW aan investeringsmaatschappij Bouwfonds Asset Management, onderdeel van de Rabobank.

De lokale omroep WOS wordt na het lossnijden van de banden van CAIW met de gemeenten Westland en Midden-Delfland niet aan zijn lot overgelaten. De omroep krijgt de komende vijf jaar een bedrag van zo’n twee miljoen euro mee, bevestigt CAIW-directeur Verbree aan het AD. “We spelen nog één keer voor suikeroom en geven ze een leuke bruidsschat”, zo noemt hij het.

Het kabelbedrijf heeft zich de afgelopen jaren steeds meer ontfermd over de door vrijwilligers gerunde omroeporganisatie. De WOS kwam in 2005 financieel in problemen, mede door te hoog geraamde en niet waargemaakte reclame-inkomsten. Een door CAIW aangestelde interim-manager maakte in 2006 schoon schip. In die periode was sprake van maandelijkse tekorten van zo’n 30.000 euro. Na een reorganisatie, waarbij de leiding werdontslagen en de nadruk kwam te liggen op de vrijwilligers, draait de WOS met een budget van rond de vier ton.

Nu CAIW zelf voor 110 miljoen euro is verkocht, krijgt de omroep een bedrag ineens. Daarmee kan deze de komende vijf jaar overbruggen en nieuwe middelen aanboren.

WOS-directeur Van den Burg zegt medio deze week slechts een geruststellend telefoontje te hebben ontvangen. “Onze positie is veiliggesteld. Dat was de mededeling. Er schijnt een afkoopsom onderweg te zijn. Meer weet ik nog niet. Ik heb deze week een gesprek met de directie.”

Vorig artikelOmroep C krijgt ledenaantal niet rond
Volgend artikelSekstape van Gordon blijkt stunt van Radio 538