Home Landelijke radio Hoofdredacteur belemmert gezondmaking van de WOS

Hoofdredacteur belemmert gezondmaking van de WOS

Het gaat niet goed met de reorganisatie van de Westlandse Omroep Stichting (WOS) omdat de positie en persoon van hoofdredacteur Jeroen Geerts een cruciale rol spelen bij de gezondmaking van de WOS. Daardoor zijn dringend noodzakelijke maatregelen nog altijd niet genomen.

Omdat van een vrijwillig vertrek vooralsnog geen sprake lijkt te zijn en een afkoopsom een nieuwe aderlating betekent voor de financieel in zwaar weer verkerende lokale omroep, is een impasse ontstaan. Deze stand van zaken wordt bevestigd door diverse bronnen die onafhankelijk van elkaar eenzelfde beeld schetsen.

De WOS, de lokale omroep in Westland, Midden-Delfland en Maassluis en ookm te horen in Hoek van Holland, heeft de afgelopen tijd zo’n 30.000 euro verlies per maand geleden. Een interim-manager, Koos Maring, werkt momenteel aan een reddingplan.

De WOS bestaat voornamelijk uit vrijwilligers. Slechts acht werknemers zijn in vaste dienst. Geerts is een van hen. Hij noch interim-mananger Maring hebben op dit moment behoefte om al te reageren.