Home Landelijke radio Winnaars Zilveren Harp bekend gemaakt op Radio 2

Winnaars Zilveren Harp bekend gemaakt op Radio 2

De Amsterdamse poprockband a balladeer, het Volendamse duo Nick & Simon en de hiphopgroep Opgezwolle uit Zwolle hebben een Zilveren Harp gewoonen Dit werd vanmiddag door Jerney Kaagman in het Radio 2-programma ‘Schiffers.fm’ bekendgemaakt.

De Zilveren Harp wordt sinds 1969 ieder jaar uitgereikt door Buma Cultuur in samenwerking met Radio 2. Het is een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende scheppende en/of uitvoerende kunstenaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek. Vorig jaar wonnen Stevie Ann, Thomas Berge en Pete Philly & Perquisite deze onderscheiding.

De prijzen worden maandag 5 februari tijdens het ‘Harpen Gala 2007’ in het Spant! in Bussum uitgereikt. Buma Cultuur reikt dan tevens de Gouden Harpen en de Exportprijs uit.

De winnaars van de Gouden Harpen worden dinsdag 16 januari a.s. bekendgemaakt op Radio 2 bij Schiffers.fm. Een week later volgt de bekendmaking van de winnaar van de Exportprijs 2006, eveneens op Radio 2 bij Schiffers.fm. Alle winnaars worden bij hun optreden tijdens het Harpen Gala begeleid door het Metropole Orkest o.l.v. Maurice Luttikhuis. De presentatie ligt in handen van Sjors Fröhlich. Het Harpen Gala wordt maandag 5 februari tussen 20:00 en 23:00 uur rechtstreeks uitgezonden op Radio 2.

Vorig artikelGiel Beelen speelt rol in Onderweg Naar Morgen
Volgend artikelRadio 1 geeft talenten een kans met Radio 1 WKfm Schaatsen