Home Landelijke radio Willemijn Maas nieuwe algemeen directeur van de AVRO

Willemijn Maas nieuwe algemeen directeur van de AVRO

De AVRO heeft Willemijn Maas (46) aangetrokken als nieuwe algemeen directeur. Met ingang van 1 mei volgt zij interim-directeur Gerben Eggink op, die de AVRO de afgelopen anderhalf jaar door een grote reorganisatie heeft geleid en vooral de lijnen heeft uitgezet voor een strategische heroriëntatie van de omroep.

Willemijn Maas heeft volgens de AVRO ruime ervaring opgedaan als bestuurder opererend op het grensvlak van publiek en privaat. Als directeur van het cluster van Instituten voor Economie en Management van de Hogeschool van Amsterdam en als directievoorzitter van de HES Hogeschool voor Economische Studies gaf zij leiding aan grote veranderingstrajecten. Daarnaast was ze directeur van de publiekprivate Johan Cruyff University. “Mijn ervaring kenmerkt zich door het werken in bestuurlijk complexe situaties. De AVRO spreekt mij daarom én ook als publieke omroep enorm aan. Vooral het feit dat mijn nieuwe werkgever programma’s maakt waaruit maatschappelijke betrokkenheid blijkt en waarbij vrije meningsvorming een belangrijke leidraad vormt. Ik ga graag de uitdaging aan om de AVRO ook in politiek en bestuurlijk spannende tijden naar een nieuwe toekomst te leiden en er voor te zorgen dat we onze taak voor kijkers, luisteraars en lezers uitstekend blijven vervullen.”

De kersverse AVRO-voorzitter Tom Kok is blij met de benoeming van Willemijn Maas als nieuwe directeur van zijn omroep. “Het kan niemand in onze omgeving zijn ontgaan dat wij als AVRO-bestuur, met louter mannen, vooraf hebben gehoopt op een vrouw als directeur. Willemijn Maas is daarnaast dé perfecte opvolger van Gerben Eggink, die in een moeilijke periode met uitermate grote inzet en passie heeft gewerkt aan de totstandkoming van een nieuwe visie en missie voor de AVRO. We hebben het volste vertrouwen dat een krachtige vrouw als Willemijn Maas zijn taak kan overnemen. Verder zijn wij ontzettend blij dat Gerben Eggink nog enige tijd verbonden blijft aan de AVRO om onze nieuwe directeur goed in te werken en een aantal grote projecten en plannen af te ronden en over te dragen. Zo kan ook het beleid dat is ingezet worden gecontinueerd.”