Home Landelijke radio Willem Duys (82) overleden

Willem Duys (82) overleden


Willem Duys (82) is afgelopen nacht in Hilversum overleden. Duys begon zijn carrière bij de AVRO in 1959 en presenteerde vervolgens 40 jaar programma’s op zowel radio als televisie. Hij werd ondermeer bekend als presentator van de kunst- en cultuurprogramma’s ‘Jonge Mensen Op Weg Naar Het Concertpodium’ en de ‘Weetjenogvantoen’-show.

AVRO Directeur Willemijn Maas: "Met dit verlies gaan mijn gedachten in eerste instantie uit naar mevrouw Duys, naar de kinderen en naar de overige familie en vrienden. Niet alleen voor de AVRO is Willem Duys van grote betekenis geweest, maar voor alle Nederlanders. Als presentator was hij intrigerend, innovatief, enthousiast, betrokken en had hij een enorm improvisatievermogen. Ik herinner me dat ik vroeger samen met mijn ouders aan de buis gekluisterd zat wanneer hij op televisie was. Met het verlies van AVRO-coryfee Willem Duys is een eigenzinnig talent van ons heengegaan. Hij blijft een icoon van de Nederlandse televisie.”

In zijn carrière ontving Willem Duys meerdere belangrijke prijzen als de Gouden Televizier-Ring voor de Populairste Televisiepersoonlijkheid (1974), de Zilveren Fonograaf (1985) en hij werd daarnaast uitgeroepen tot Radioman van het Jaar (1999). In 1980 werd Willem Duys benoemd tot Ridder in de Orde Van Oranje Nassau.

Ter nagedachtenis besteedt de AVRO op televisie, radio en internet aandacht aan het overlijden van Willem Duys. 
Foto: AVRO

Vorig artikelHappiness van Alexis Jordan meest gedraaid in mei op de radio
Volgend artikelMargriet Brandsma inval-presentator Met Het Oog Op Morgen