Home Landelijke radio Wereldomroep zendt uit via kortegolf in Myanmar (Birma)

Wereldomroep zendt uit via kortegolf in Myanmar (Birma)

De hoofdredactie van de Wereldomroep heeft besloten alle Engelstalige uitzendingen in Myanmar (Birma) via de kortegolf te gaan uitzenden. Dit omdat de junta in Myanmar vanmorgen alle internetverbindingen in het land heeft lamgelegd. Het is voor een bewind erg moeilijk om kortegolfradio op heel korte termijn uit te schakelen.

Dat zegt adjunct-hoofdredacteur Wim Jansen. De Wereldomroep heeft nog twee keer per dag telefonisch contact met twee zorgvuldig geheim gehouden bronnen in Myanmar. Ook verzamelen zij informatie via de Britse correspondent Phil Thornton die langs de grens van Thailand en Myanmar opereert en via de Nederlandse correspondent Michel Maas, die in Thailand verblijft.

De Wereldomroep plaatst sinds vandaag bij alle verhalen over Myanmar op internet de zendfrequentie, in de hoop dat mensen die contact hebben met inwoners van het land zo veel mogelijk doorgeven waar de radio te beluisteren is. Het is volgens Jansen vooral erg belangrijk dat de inwoners van het land op de hoogte blijven van de gebeurtenissen.

De afgelopen dagen is het mobiele telefoonverkeer vanuit het land ook steeds moeilijker tot bijna onmogelijk geworden. Reizigers moeten aan de grens met Myanmar hun mobiele toestel inleveren. Vaste telefoonlijnen zijn nog wel te gebruiken. [Trouw]

Vorig artikelMinister Plasterk stelt evaluatie NPO uit
Volgend artikelQ-music stuurt eerste Nederlandse vrouw de ruimte in