Home Landelijke radio Wereldomroep geeft mobieltjes aan vakantiegangers mee

Wereldomroep geeft mobieltjes aan vakantiegangers mee

De Wereldomroep gaat vanaf vandaag net als vorig jaar iedere dag op speciale wijze contact leggen met vakantiegangers in Europa. Onder de naam ‘Mobimee’ circuleren deze zomer drie telefoons onder Nederlandse toeristen in Europa. De Wereldomroep belt iedere dag tussen 9:00 en 11:00 uur met één Mobimee. De vakantieganger die opneemt, vertelt in de radio-uitzending over zijn belevenissen, de streek waar hij of zij verblijft en geeft tips aan andere vakantiegangers. Nieuw dit jaar is dat deelnemers van de Mobimee met de telefoon een foto kunnen maken en sturen naar de redactie. De foto’s worden gepubliceerd op internet.

Drie vakantiegangers krijgen deze week een Mobimee overhandigd voor de eerste etappe. Nadat zij in de uitzending hun verhaal hebben verteld, geven ze de Mobimee door aan een andere willekeurige reiziger. Vanaf dan is het afwachten waar de Mobimee zich bevindt en welke vakantieavonturen er te horen zullen zijn. Zo reist de Mobimee door heel Europa. Eind augustus is de laatste aflevering van de rubriek Mobimee gepland.

De Mobimee’s zijn verpakt in een koffertje met instructies. De telefoons kunnen alleen gebeld worden door de redactie van de Wereldomroep.