(Dit is een advertorial. De redactie van RadioFreak.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.)

Waar kun je in 1 minuut een voice-over boeken zeer betaalbare tarieven? Maak kennis met VoiceOver Agency uit Amsterdam.

Het boekingsbureau voor stemacteurs ontving in het afgelopen jaar tientallen aanmeldingen van zowel bekende voice-overs als nieuwe talenten. Prettig, want volgens de stemmenspecialist zoeken opdrachtgevers steeds vaker een mix van vertrouwde als nieuwe talenten die fulltime voice-over worden als doel hebben gesteld.

Veel Nederlands voice-over werk betreft het inspreken van bedrijfsvideo’s en online commercials zoals pre- en mid-rolls. In eerste instantie wordt uiteraard gekeken naar een geschikte stem voor de film, maar vervolgens blijkt ook de prijsstelling een niet te onderschatten beslissingsonderdeel. Dit omdat zelfs een ‘voordelige’ bedrijfsvideo al snel €2.000 kost. Kortom, hoge productiekosten en redelijk beperkte marges voor producenten, waardoor een voice-over tarieven ook weer niet te duur kunnen uitvallen.

Maar ondanks dit gegeven mag de meest goedkope voice-over boeken natuurlijk niet het hoofddoel zijn. Want juist de voice-over kan een productie maken of kraken. Via een Engels of Nederlandse voice-over platform is wellicht wel een stem te vinden die onder de marktprijs inspreekt, de vraag is of dit de kwaliteit is die je wilt. Want vergeet niet dat zo’n voice-over heel veel producties moet inspreken, zoveel dat de vraag opkomt of de beloofde kwaliteit wel kan worden waargemaakt.

Het stemmenbureau heeft daarom gekeken wat Nederlandse voice overs en producenten een goede tariefstelling zouden vinden voor het inspreken van professionele voice-overs voor webvideo. Wat blijkt? De meeste spelers vinden een voice over tarief tussen de €175 en €225 heel redelijk. VoiceOver Agency biedt dan ook stemacteurs aan in deze prijscategorie, waardoor je voor de meeste producties zeker bij het bedrijf zult slagen.

(Dit is een advertorial. De redactie van RadioFreak.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.)