Home Landelijke radio VLOH Hilvarenbeek haalt zich woede politiek op de hals

VLOH Hilvarenbeek haalt zich woede politiek op de hals

De Vereniging Lokale Omroep Hilvarenbeek (VLOH) heeft zich de woede van 6 Kernen Belang (6KB) op de hals gehaald. De politieke partij werkt voorlopig niet meer mee aan uitzendingen van het lokale radiostation. 6KB is woedend over een door Wil Legius uitgesproken column op de zender.

Legius zou 6KB-fractievoorzitter Wil Vennix als leugenaar hebben neergezet. De boosheid hierover heeft de partij in een brief aan het VLOH-bestuur geuit. Maar tot op heden kwam daar geen reactie op.

“Nu we nog steeds geen bericht hebben gehad van de VLOH koppelen wij daaraan dat we voorlopig niet meer op uitnodigingen van de VLOH ingaan”, aldus partijvoorzitter Cor Vennix.

De VLOH liet bij monde van programmaleider Wim Bastijn weten de aangekondigde boycot van 6KB ‘jammer’ te vinden. “Het bestuur van de VLOH komt maar eens in de vijf weken bij elkaar. Vandaar dat er nog niet gereageerd is.” Volgens Bastijn zal het VLOH-bestuur dan ook reageren, al vindt hij dat 6KB bij Legius zelf moet zijn. “Een columnist heeft een vrijplaats. Hij moet in principe kunnen zeggen wat hij wil. Een column is een mening van de columnist.”

Wil Legius zelf is zich van geen kwaad bewust. “Ik ben met mijn column binnen de fatsoensnormen gebleven en heb ieder woord weloverwogen uitgesproken”, aldus Legius.