Home Landelijke radio VID waarschuwt vooraf voor files via de radio

VID waarschuwt vooraf voor files via de radio

De VerkeersInformatieDienst (VID) gaat automobilisten voortaan vooraf waarschuwen voor lange files Een proef van Rijkswaterstaat en de VID om bestuurders direct te informeren over ongelukken op snelwegen blijkt een groot succes.

Via de radio krijgen bestuurders binnenkort direct informatie over ongevallen. Ze kunnen dan rekening houden met vertragingen of een andere route kiezen nog voordat hulpdiensten en bergers arriveren. De VID krijgt de ongevalsmeldingen direct door van Rijkswaterstaat.

Volgens de VID moet de samenwerking met Rijkswaterstaat nog officieel worden beklonken, maar is iedereen enthousiast. “Automobilisten weten van tevoren dat ze een file of wegafzetting kunnen verwachten en niet pas op het moment dat ze er al in staan”, vertelt VID-woordvoerder Patrick Potgraven. “Bestuurders kijken dan ook beter uit hun doppen, dat is goed voor de verkeersveiligheid.”

Uit onderzoek blijkt dat automobilisten de informatie waarderen. Van de vierhonderd ondervraagden geeft 96 procent aan dat de ongevalsinformatie iets toevoegt aan de bestaande opsomming van files. Ruim de helft zegt de informatie te gebruiken om de reistijd opnieuw te bepalen en eventueel een andere route te kiezen. Veertig procent geeft aan voorzichtiger te rijden in de buurt van het ongeval. [Trouw]

Vorig artikelBeatles centraal in AVRO Steenen Tijdperk
Volgend artikelNieuwe weekendprogrammering op City FM