Home Landelijke radio Vertrouwen in reorganisatie bij Wereldomroep opgezegd

Vertrouwen in reorganisatie bij Wereldomroep opgezegd


De hoofdredacteur en zijn adjunct keren niet terug bij de Wereldomroep, na de bezuinigingen. Ze zijn uit de stuurgroep gestapt die de reorganisatie voorbereidt. Rik Rensen en Ardi Bouwens hebben "onoverkomelijke twijfels" over de invulling van de koers. Ze zijn bang dat de journalistieke onafhankelijkheid onvoldoende is gewaarborgd en verder vinden ze het tempo van de stuurgroep te laag.

Ook de Redactieraad van de Wereldomroep vindt het allemaal te lang duren. Daardoor zitten er geen journalisten meer in de stuurgroep en heeft de redactieraad het vertrouwen in de stuurgroep opgezegd. Ook het vertrouwen in de Raad van Toezicht is opgezegd, omdat die te weinig begrip zou tonen voor de zorgen van medewerkers.

Vanochtend kwam naar buiten dat de vertrekregeling van directeur Jan Hoek mogelijk erg riant is. Fons van Westerloo van de Raad van Toezicht denkt dat Hoek geen miljoen meekrijgt. "Het zal ergens uitkomen tussen 4,5 ton en een miljoen".

Voorzitter Ben Bot van de Raad van Toezicht betreurt de berichtgeving over de Wereldomroep in diverse media vandaag. De oud-minister schrijft dat de raad, net als de Ondernemingsraad, afstand neemt van onjuiste publicaties.