Home Landelijke radio Verlies van radiozenders RTL lager

Verlies van radiozenders RTL lager

De radiozenders van RTL Nederland hebben in 2005 minder verlies geleden. Het resultaat van Yorin FM en RTL FM was acht miljoen euro in de min, waar het een jaar eerder nog vijftien miljoen euro negatief was.

De EBITA van RTL Nederland steeg met 17,9 procent naar 46 miljoen euro. De EBITA vertegenwoordigt het resultaat vóór rente en belastingen en is exclusief afschrijvingen en bijzondere waardeverminderingen van betaalde goodwill en aanpassingen naar reële waarde van acquisities. Tevens maken resultaten uit verkoop van dochtermaatschappijen, joint ventures en deelnemingen geen onderdeel uit van EBITA.

De totale omzet uit alle bedrijfsactiviteiten steeg met 5,9 procent naar 358 miljoen euro. Daarmee sluit RTL Nederland 2005 af als beste jaar ooit. RTL Nederland heeft inmiddels het verlieslijdende radiostation Yorin FM verkocht aan SBS en focust zich in het komende jaar op het succesvolle RTL FM dat met beperkte kosten de snelste klimmer is in de top 10 zenders van 2005.

Fons van Westerloo, CEO van RTL Nederland, verklaart de prestatie als volgt: “We hebben geprofiteerd van de veranderingen in het medialandschap door snel en alert te reageren met onder andere de strategische herstructurering van onze zenders en de succesvolle lancering van de family of stations. We zullen dit jaar dan ook vanuit onze eigen kracht actief blijven om de trend van de afgelopen twee jaar in 2006 voort te zetten. Wij gaan ervan uit dat alle bedrijfsonderdelen dit jaar een positieve bijdrage zullen leveren aan het resultaat, dat in de komende jaren sterk positief beïnvloed zal worden door extra inkomsten uit nieuwe media en nieuwe distributievormen.”