Home Landelijke radio Veel nieuwe KRO-radioprogramma’s vanaf maandag

Veel nieuwe KRO-radioprogramma’s vanaf maandag

In het nieuwe seizoen brengt de KRO een groot aantal nieuwe radioprogramma’s. Op Radio 1 zal de KRO met een nieuw middagmagazine tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren zijn. In ‘DingenDieGebeuren’ meet Liesbeth van der Kruit de pols van de samenleving aan de hand van de dingen die gebeuren. Sleutelwoorden voor dit nieuwe magazine zijn vaart, variatie, humor en diversiteit.

In de nacht van zondag op maandag presenteert Adeline van Lier ‘KRO’s Nacht van het Goede Leven’ op Radio 1. In dit wekelijkse nachtprogramma praat Van Lier met gasten en luisteraars over de Kunst van het Goede Leven. Het vinden van een juiste balans tussen enerzijds genieten (persoonlijke mindstyle, kunst, cultuur eten/drinken, vakantie enz.) en anderzijds de zorg voor elkaar.

Op Radio 2 presenteert Frits Spits op zaterdag tussen 18:00 en 20:00 het nieuwe muziekprogramma ‘De Strepen van Spits’. Hierin wordt een selectie gemaakt uit de nieuwe muziek van die week. “Ik hoop dat ‘De Strepen van Spits’ uitgroeit tot een toonaangevend muziekprogramma, dat mensen op het spoor zet van nieuwe muziek. Want te veel muziek blijft nu te vaak ongehoord”, zo zegt de presentator daar zelf over.

Aansluitend draait Ruud Hermans in ‘Déja Vu’ albums uit vijftig jaar popmuziek. “Drie uur lang herkenning en nostalgie, ideaal voor de zaterdagavond!”, ligt Hermans toe.

Op Radio 5 presenteert Jeanne Kooijmans op weekdagen tussen 12:00 en 14:00 uur het lunchprogramma ‘Café Kooijmans’. “Het wordt een gevarieerd tussen-de-middag-programma met veel muziek, een eigentijdse versie van het legendarische spel ‘Raden Maar’ en allerlei onderwerpen die zich dicht bij huis afspelen. Een programma met een vleugje weemoed, maar vooral veel gezelligheid”, zo zegt ze.

In de ochtend op de Concertzender maakt Jaap Brienen op weekdagen tussen 07:00 en 09:00 uur ’The Beat: het ritme van je ochtend’. In het programma draait hij muziek die past bij het ochtendgevoel van de luisteraars, afgewisseld met nieuws en korte culturele informatie.