Home Landelijke radio Vanaf 19 augustus NPO voor de naam van de publieke radiozenders

Vanaf 19 augustus NPO voor de naam van de publieke radiozenders

De publieke radiozenders krijgen vanaf 19 augustus NPO voor hun naam. Dit wordt gedaan om de vindbaarheid en de herkenbaarheid te vergroten.

De namen van de radiozenders krijgen de toevoeging NPO: NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO Radio 6. Ook bij de televisiezenders vindt er een verandering plaats Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, Zapp en Zappelin veranderen vanaf die datum in NPO 1, NPO 2, NPO 3, NPO Zapp en NPO Zappelin.

Vorig jaar werden de gezamenlijke internetportal npo.nl en de NPO apps voor tablets, smartphones en smart-tv gelanceerd. De acht digitale themakanalen zijn eerder dit jaar gewijzigd van naam. Uitzending Gemist is per 1 juli verhuisd naar npo.nl en NPO Plus (het betaalde on-demand-platform van de publieke omroep binnen NLziet) is onlangs geïntroduceerd.

Volgens Shula Rijxman, bestuurder van de NPO, is dit een logische vervolgstap: "we geven de Nederlandse Publieke Omroep hiermee een duidelijk en herkenbaar gezicht dat je overal terug ziet. De waardering voor de publieke omroep is hoog en het bereik is groot. Er worden elk jaar opnieuw honderden mooie programma’s door de omroepen gemaakt. Het grootste risico is dat ons aanbod te versnipperd raakt. En in al dat mediageweld willen we goed te vinden zijn."