Home Landelijke radio V-Ventures stopt met V-Academy en V-Radio

V-Ventures stopt met V-Academy en V-Radio


V-Ventures, de investeringsmaatschappij van de Vereniging Veronica, stopt met het opleidingsplatform V-Academy en het bijbehorende radiostation V-Radio. Op 1 februari volgend jaar gaat de stekker eruit. "De reden hiervoor is het verdwijnen van ons eigen op consumenten gerichte mediabedrijf en de strategische heroriëntatie naar nieuws- en informatievoorziening", zo laat V-Ventures weten.

Wat er met de RadioBitches Awards gaat gebeuren is onduidelijk. De V-Academy organiseerde deze radioprijzen de afgelopen vijf jaar. Mogelijk maakt de prijs nog een doorstart, maar daarover is nog niets bekend.

De V-Academy komt voort uit de Veronica Radioschool waar de Vereniging Veronica in 2005 mee begon. "Met V-Academy (en haar voorloper Veronica Radioschool) hebben meer dan 150 jonge mensen in de afgelopen jaren een professionele opleiding gevolgd en hun talent verder ontwikkeld", zegt Guido van Nispen van V-Ventures. "Velen van hen hebben inmiddels een mooie plek gevonden binnen de media. Ook de RadioBitches Awards heeft een aanzienlijke status verworven om vrouwelijke radiomakers een platform voor er- en herkenning te bieden. De hoofdactiviteit binnen V-Ventures is echter nieuws- en informatievoorziening geworden. De basis daarvan vormt het ANP met daarnaast een portfolio van Nederlandse innovatieve starters in media en technologie die veelal ook op dit terrein actief zijn."

 

Eerder dit jaar trok V-Ventures al de stekker uit Kink FM.