Home Landelijke radio V-Academy van start met nieuwe Raad van Advies

V-Academy van start met nieuwe Raad van Advies

De V-Academy, de opvolger van de Veronica Radio- en Filmschool, is van start gegaan met tien nieuwe studenten en een nieuwe Raad van Advies. Vijf maanden lang krijgen de studenten de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot crossmediale professionals. Leo van der Goot, Taco Zimmerman, Léonie Sazias, Ewart van der Horst en Joris van Heukelom zitten in de nieuwe Raad van Advies. 

"Deze Raad van Advies is niet alleen erg betrokken maar vooral ook actief", zegt Astrid Babonnick, Directeur van de V-Academy. "Ze zullen de ontwikkelde formats van de studenten met professionele blik beoordelen. Dit vijftal weet met hun brede ervaring als geen ander hoe je crossmediale formats ontwikkelt. Ik ben erg blij met deze waardevolle toevoeging aan de V-Academy."

Leo van der Goot begon als dj bij Radio Noordzee en werkte onder andere voor Hilversum 3 enVeronica. Van der Goot is als regisseur, presentator en producent een allrounder binnen de media. Tevens was hij  programmadirecteur RTL4 en directeur televisie van RTL4, RTL5 en Yorin bij RTL Nederland. Tegenwoordig is hij zelfstandig adviseur. De andere leden van de raad waren vooral actief bij televisie.

De tien studenten die de opleiding volgen zijn Diederik van Zessen, Eva Koreman, Heinze Havinga, Jo van Egmond, Laura Walhout, Lilian Baars, Margot Wit, Martin Sinkgraven, Roland van Veen en Wilco de Ruiter.