Home AM Radio Urban Radio wijkt uit naar 747AM door problemen Colorful Radio

Urban Radio wijkt uit naar 747AM door problemen Colorful Radio

De NPS heeft het programmapakket ‘Urban Radio’ rondgekregen. Interne programmamakers en producers zijn aangetrokken voor de programma’s die zich voornamelijk richten op allochtone jongeren. Door de problemen met Colorful Radio wijkt NPS tijdelijk uit naar de zender 747AM.

De NPS wacht nog steeds op het hoger beroep dat de Publieke Omroep heeft aangespannen tegen het Commissariaat voor de Media. Het commissariaat besloot onlangs dat Colorful Radio niet is toegestaan, omdat het station geen ‘migrantenzender’ is. Zonder de zendtijd die de NPS heeft aangekocht op het radiostation haalt men de voorgeschreven percentage programmering voor allochtonen niet.

Daarom wijkt de NPS vanaf 4 oktober uit naar de zender 747 AM, voor in principe alleen de komende drie maanden. De uren waarop het Radio 1 Journaal te horen is worden vervangen door de Urban programmering. “Het is niet mijn gedroomde uitzendschema, maar het komt door gebrek aan distributie vormen”, aldus 747AM-zendercoördinator Jan Westerhof. “Op deze manier trekken we weer een nieuwe publieksgroep aan. We willen ook het tempo van de nieuwe allochtonen programmering niet laten bepalen door de regelgeving”, aldus Westerhof. [Radiovisie]