Home Landelijke radio UPC verbeterd ontvangst van Radio Gelderland in Arnhem

UPC verbeterd ontvangst van Radio Gelderland in Arnhem

Kabelaar UPC gaat in Arnhem de kwaliteit van het signaal van Radio Gelderland via de kabel verbeteren. Om dat te kunnen realiseren plaatst UPC binnenkort een extra ontvangstantenne in het industriegebied IJsseloord in Arnhem.

UPC is voor de doorgifte van het signaal van Radio Gelderland via de kabel afhankelijk van ontvangst via de ether. De antenne hiervoor staat bij het UPC ontvangststation in Zevenaar. Op deze locatie is sinds de wijziging van de etherfrequenties, net als op meerdere plekken in Gelderland en in Arnhem, de Arnhemse editie van Radio Gelderland slecht te ontvangen. In het industriegebied IJsseloord in Arnhem is Radio Gelderland wel goed te ontvangen via de ether en daarom plaatst UPC daar een extra antenne. Via de hub die daar staat wordt het signaal ingekoppeld op het netwerk.

UPC zorgt tot die tijd voor een noodoplossing door tijdelijk de Veluwe editie van Radio Gelderland door te geven in Arnhem. In de zomer is er geen verschil in inhoud tussen de Arnhemse en de Veluwe editie. De ontvangst via de ether van de Veluwe editie is niet verslechterd door de frequentiewisseling. Deze editie is daarom ook via de kabel van goede kwaliteit.