Home Landelijke radio Toeterende luisteraar weggestuurd bij Radio 538

Toeterende luisteraar weggestuurd bij Radio 538

Een luisteraar van Radio 538 is gisterennacht weggestuurd voor de deur van de villa van Radio 538. De 23-jarige Katinka Browne uit Hilversum stond daar om mee te doen aan het item ’toetertijd’ dat iedere nacht rond 02:30 uur in het programma ‘MiddenInDeNachtRick’ zit.

In de Telegraaf zegt ze dat ze “in een gekke bui” besloot nog even langs de Hilversumse studio te rijden. “We wilden op het sein ’toetertijd’ van Van Velthuysen om half drie laten weten dat wij nog wakker waren.” Volgens de luisteraar konden de heren in de studio het niet waarderen. “‘Sidekick’ Koert kwam zeggen dat we stil moesten zijn voor de buren, dreigde ons kenteken door te geven en stuurde ons weg.”

Rick geeft zelf commentaar op zijn weblog: “Nou weten we toevallig dat er door de buurt (dat is zonder Radio 538) allang maatregelen zijn getroffen en dat een ieder die nodeloos nachttoetert een acceptgiro ontvangt. Om de latent onfortuinlijke van vorige nacht te waarschuwen, ging Koert de dame in kwestie waarschuwen. Naar nu blijkt was ze een medewerkster van de krant van wakker Nederland en blijkbaar zag zij in die servicegerichte waarschuwing van Koert een zekere nieuwswaarde; en uit het niets was een artikel geboren.”