Home Landelijke radio Tino Wallaart neemt afscheid van Radio 1

Tino Wallaart neemt afscheid van Radio 1

Politiek-verslaggever Tino Wallaart zegt zijn baan bij Met het Oog op Morgen op en wordt politiek assistent van minister Ronald Plasterk. Sinds mei 2004 was hij de verslaggever in Den Haag voor het Radio 1-programma. Andere Haagse verslaggevers nemen het nu over. Of er een vaste vervanging komt voor Wallaart is nog niet duidelijk.

De kans dat hij nog terugkomt bij de NOS is zeer klein, zegt Wallaart zelf in de Volkskrant. “Ik ga ervan uit dat de journalistiek een gesloten boek is.”

Toen hij net bij Met Het Oog Op Morgen begon was radio maken compleet nieuw voor hem. Hij is zelfs afgestudeerd moleculair bioloog en studeerde eventjes biotechnologie in Delft. Voor de NOS werkte hij vijf jaar voor Vrij Nederland. Hij kwam daar in opspraak door een artikel waardoor PvdA-voorzitter Marijke van Hees moest aftreden. Zijn beschuldigingen in VN bleken later onterecht te zijn.

Wallaart was ook een van de oprichters van PvdA-jongerenorganisatie Niet Nix. Daarnaast was hij ook nog gesprekleider bij verschillende debatten.

Vorig artikelForse toename gebruik internetradio
Volgend artikelRadio komt er slecht vanaf bij nominaties voor ‘De Tegel’