Home Landelijke radio Theater van het sentiment krijgt televisievariant

Theater van het sentiment krijgt televisievariant

De KRO gaat vanaf 30 augustus dagelijks de tv-versie van het bekende Radio 2 programma ‘Theater van het sentiment’ brengen, zo meldde Antenne 2 vanmiddag. Het programma zal elke werkdag om 18.00 te zien zijn op Nederland 1. Anita Witzier en Frits Spits presenteren ombeurten, de radiostem van het ‘Theater’ Stefan Stasse is te horen als voice-over in de televisievariant.

Gerben Bakker, eindredacteur KRO-tv, erkent dat het programma inhaakt op de trend om retro televisie te maken. “Wij pakken het toch wel iets anders aan, ik wil het heel klein houden. Het gaat verder dan de aanleiding. Ik wil weten hoe mensen die bepaalde dag die wij neerzetten, beleefd hebben.” De kans dat onderwerpen uit de radioversie op televisie dunnetjes worden overgedaan, sluit Bakker niet uit. “Daar is toch niks mis mee? Waarom zouden we geen gebruik maken van de kennis van de radioredactie?” Het virtuele theater van de radio uitzending wordt niet voor tv nagebouwd. “Nee, mensen gaan aan tafel zitten met een lamp erboven. Kennelijk werkt dat nog steeds anno 2004.”

Het programma telt voorlopig dertig afleveringen en is te zien tot en met 8 oktober. Daarna zal de NCRV een tv-versie van het Radio 1 programma ‘Stand.nl’ op dat tijdstip op Nederland 1 gaan uitzenden. Eind 2004 zal duidelijk moeten zijn of één van deze programmatitels blijft bestaan.