Home Landelijke radio Team Noordpool.FM terug in Nederland

Team Noordpool.FM terug in Nederland

3FM-dj Michiel Veenstra is vanochtend samen met de andere expeditieleden van Noordpool.FM geland op Schiphol. Van 23 tot en met 27 april hebben ze live uitgezonden vanuit het Climate Change College basecamp in Longyearbyen Spitsbergen. Het hoogtepunt van de week was de live uitzending vanaf de Noordpool op vrijdagavond. Een paar kilometer vanuit Basecamp Barneo is de eerste radio-uitzending vanaf de noordpool gerealiseerd.

“De hele week was een aaneenschakeling van bijzondere momenten, maar de uitzending vanaf de Noordpool was wel erg onwerkelijk”, aldus Michiel Veenstra. “Overal zie je ijs en sneeuw. En daar zit je dan in een klein wit tentje bij min 26 graden per satelliettelefoon een radioprogramma te maken zonder dat je de muziek kunt horen, want die wordt ergens anders ingestart. Echt een bizarre ervaring.”

Net buiten de tent hebben Michiel Veenstra en Maikel Steur samen met expeditieleider Marc Cornelissen en twee Climate Change College studenten een weerstation geplaatst dat de komende tijd data over temperatuur, wind en positie van het ijs gaat doorsturen naar internationale wetenschappers.

“De leuke en meelevende reacties op de site en via de sms van luisteraars waren voor ons echt een warm hart onder de riem. Een bewijs dat klimaatverandering echt is gaan leven onder de luisteraars! En daar is het ons uiteindelijk allemaal om te doen geweest”, aldus Veenstra.

De achterliggende gedachte van Noordpool.FM was om 3FM luisteraars bewust te maken van wat we allemaal zelf kunnen doen om de wereldwijde klimaatverandering een halt toe te roepen. “Het is de bedoeling dat we binnenkort gaan onderzoeken wat voor effect Noordpool.FM heeft gehad op de mening van onze luisteraars over de klimaatverandering in de wereld”, aldus Veenstra.

Vorig artikelPiratenradio krijgt geen etherfrequentie
Volgend artikelRadio 538 moet aan schilderijen denken op Museumplein