Home Landelijke radio Talpa heeft geen bod uitgebracht op radiorechten voetbal

Talpa heeft geen bod uitgebracht op radiorechten voetbal

Talpa Radio Nederland, de moedermaatschappij van Noordzee FM en Radio 10 Gold, heeft besloten geen bod uit te brengen op de voetbal radiorechten voor alle Eredivisie en Gouden Gids Divisie wedstrijden. De onzekerheid over de daadwerkelijke exclusiviteit van de radioverslaggeving hebben geleid tot dit besluit.

“In het tenderdocument dat is uitgegeven door de NV Eredivisie, waarin pakketten werden aangeboden voor de exclusieve radiorechten van alle Eredivisie en Gouden Gids Divisie wedstrijden, werden na een terdege studie geen voldoende waarborgen voor exclusiviteit gevonden. Door deze blijvende onzekerheid heeft een interne afweging ten aanzien van de benodigde investeringen en kosten voor het verkrijgen van deze radiorechten versus de commerciële exploitatiemogelijkheden geleid tot dit besluit,” zo verklaart Talpa in een persbericht.

Radio 10 Gold zal wel doorgaan met de exclusieve radioverslaggeving van de uitwedstrijden van het Nederlands Elftal in aanloop tot het WK 2006 in Duitsland. Eerder werden de wedstrijden Macedonië – Nederland en Andorra – Nederland al integraal op Radio 10 Gold uitgezonden. De presentatie hiervan was in handen van Jos Kuijer, Vincent Schildkamp, Bert Nederlof en Leo Driessen.