Home Landelijke radio Talpa haalt Juize.FM van de kabel

Talpa haalt Juize.FM van de kabel

Juize.FM verdwijnt vanaf 1 december van de kabel. Vanaf dan zal de HipHop- en R&B-zender via de website van Radio 538 te beluisteren zijn en worden omgedoopt in ‘538 Juize’. Daarnaast wordt de huidige programmering geschrapt en gaat het als een non-stop zender verder.

"Eigenaar Talpa Radio ziet verschillende oorzaken voor de gemaakte keuzes", meldt 538. "Juize.FM heeft nooit een FM-frequentie verkregen, waardoor het vrijwel onmogelijk is op te boksen tegen de groeiende concurrentie. Hierbij spelen de door ‘Den Haag’ verstrekte vergunningen aan zenders als FunX en Slam!FM een belangrijke rol, evenals de invulling die door zulke zenders aan hun vergunning wordt gegeven."

"Daarbij worden sommige voorwaarden aantoonbaar niet nageleefd. Juize.FM wil haar trouwe luisteraars niet laten vallen. Daarom is ervoor gekozen het station online door te zetten onder het populaire Radio 538."

Juize.FM bestaat nu ruim vier jaar. De zender begon in 2004 als spin-off van het programma ‘Juize’ dat op zondagavond op Radio 538 te horen is.