Home Landelijke radio Strandfeest Radio 538 in IJmuiden gaat door

Strandfeest Radio 538 in IJmuiden gaat door

Radio 538 gaat definitief een strandfeest organiseren op het IJmuiderstrand. Het strandfeest gaat 'Turn Up The Beach' heten en heeft de pretentie duizenden dansliefhebbers in extase te brengen, meldt het Haarlems Dagblad. 9 juli draaien dj's als Afrojack, Sunnery James & Ryan Marciano, Ricky Rivaro, Quintino en Hardware op het feest. Middelpunt van het feest zal het paviljoen Beach Inn zijn.

Vorig jaar deed Radio 538 voor het eerst een poging om in IJmuiden een strandfestival te organiseren. Dat zou toen op 24 juli plaatsvinden en naar schatting 15.000 bezoekers trekken. Twee weken van te voren werd het echter afgelast. Afgaande op een woordvoerder omdat het station te laat was ingelicht over een ecologische quickscan die de provincie in verband met een vergunning moest maken, omdat de bezoekers door beschermd duingebied moeten. Vanwege de ontstane onzekerheid dreigde de kaartverkoop op een fiasco uit te draaien.

De knoop is doorgehakt nu er voldoende sponsoren en geschikte artiesten zijn. De politie liet onlangs weten er op te vertrouwen dat ze het feest met duizenden bezoekers in goede banen kan leiden.