Home Landelijke radio Steunzenders voor PO in West-Friesland in de lucht

Steunzenders voor PO in West-Friesland in de lucht

De ontvangst van de publieke radiozenders in het Noord-Hollandse West-Friesland zijn opgelost. Radio 1 heeft een extra steunzender op 98.6 FM gekregen, Radio 2 zendt nu extra uit op 105.1 FM en 96.5 is nu ook te horen op 96.5 FM. Alle zenders staan op gesteld in Hoord, zo meldt FMtv.

Het Hoornse oud-raadslid E. Wagemaker kaartte in 2005 het probleem van de slechte radio-ontvangst in West-Friesland aan. Hij verzamelde veel klachten van luisteraars. Die werden doorgespeeld naar aan PvdA-kamerlid M. van Dam, die Kamervragen stelde. De Publieke Omroep en Nozema hebben in januari nog veldonderzoek gedaan om aan te tonen hoe slecht het is gesteld met de ontvangstkwaliteit in deze regio.

Dat onderzoek heeft de doorslag gegeven. Want na een halve oplossing (fluisterzenders) kwam het ministerie kort daarna met een oplossing die voor de Publieke Omroep acceptabel was: extra steunzenders. Eigenlijk zouden die er voor de zomer al zijn, maar dat liep vertraging op, omdat niet alle onderdelen voor de zenders meteen geleverd konden worden.