Home Stations Qmusic Mattie Valk

Mattie Valk

Mattie Valk Qmusic

Mattie Valk ziet het levenslicht op 24 januari 1985. Valk groeit op in het Zuid-Hollandse Zwijndrecht. Op 15-jarige leeftijd debuteert hij voor het eerst op de radio. De jonge radiomaker begint bij ATOS Radio in zijn eigen woonplaats Zwijndrecht.

Een aantal radiostations verder gaat Mattie aan de slag voor de VARA, waar hij audiovormgever wordt. Een paar maanden later ruilt Valk de VARA alweer in voor BNN.

Overstap naar Qmusic

Valk maakt in 2007 de overstap naar Qmusic, waar hij de eerste drie jaar als audiovormgever werkt. In juli 2010 debuteert Valk als radiomaker op Qmusic. Hij vervangt een maand lang tussen 04:00 en 06:00 uur het programma van Jasper de Vries. Na de maand krijgt hij een eigen programma op zaterdagavond tussen 18:00 en 21:00 uur.

Later maakt Valk een jaar lang van vrijdag- tot en met zondagavond tussen 18:00 tot 21:00 uur een eigen programma.

Ochtendshow met Wietze de Jager

Vanaf april 2012 presenteert Valk iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur de ochtendshow op Qmusic. Het programma, dat de naam ‘Mattie & Wietze’ draagt, maakt hij samen met Wietze de Jager. Valk wint in 2010 op 25-jarige leeftijd de Marconi Award voor Aanstormend Talent.

Valk is in het voorjaar van 2016 maanden afwezig. De dj blijkt niet de biologische vader te zijn van een pasgeboren tweeling. Op maandag 30 mei 2016 keert Valk terug in de ochtend op Qmusic.

Het voorjaar van 2017 staat in het teken van geruchten over een transfer naar Talpa Radio om de ochtendshow te gaan maken op Sky Radio. Net na hun 5-jarig jubileum in de ochtend van Qmusic gaat het duo uit elkaar. De Jager wil naar Talpa Radio en Valk kiest ervoor om bij Qmusic te blijven. De Jager verlaat de ochtendshow en Valk gaat alleen door.

Igmar, Marieke

In het najaar van 2017 krijgt Valk versterking van Igmar Felicia, die overkomt van Qmusic. Een jaar later maakt Igmar plaats voor Marieke Elsinga, die na jaren tv-werk terugkeert op de radio als vaste sidekick van Mattie.

Foto: Qmusic