Home Stations Qmusic Mattie Valk

Mattie Valk

Mattie Valk

Mattie Valk ziet het levenslicht op 24 januari 1985. Hij groeit op in het Zuid-Hollandse Zwijndrecht. Op 15-jarige leeftijd debuteert hij op de radio. De jonge radiomaker begint bij ATOS Radio, in zijn eigen woonplaats Zwijndrecht.

Een aantal radiostations verder gaat Mattie aan de slag voor de VARA, waar hij audiovormgever wordt. Een paar maanden later ruilt hij de omroep in voor BNN.

Overstap naar Qmusic

Mattie maakt in 2007 de overstap naar Qmusic, waar hij de eerste drie jaar als audiovormgever werkt. In juli 2010 debuteert hij als radiomaker op de landelijke zender. Hij vervangt een maand lang tussen 4:00 en 6:00 uur het programma van Jasper de Vries. Die invalbeurt werpt z’n vruchten af, want Mattie krijgt een eigen programma, op zaterdagavond tussen 18:00 en 21:00 uur.

Later maakt de dj een jaar lang van vrijdag- tot en met zondagavond tussen 18:00 tot 21:00 uur een eigen programma.

Ochtendshow met Wietze de Jager

Vanaf april 2012 presenteert Mattie iedere werkdag tussen 6:00 en 9:00 uur de ochtendshow op Qmusic. Het programma, dat de naam ‘Mattie & Wietze’ draagt, maakt hij samen met Wietze de Jager. Mattie wint in 2010 op 25-jarige leeftijd de Marconi Award voor Aanstormend Talent.

De dj is in het voorjaar van 2016 een aantal maanden afwezig. Hij blijkt niet de biologische vader te zijn van een pasgeboren tweeling. Op maandag 30 mei 2016 keert Mattie terug in de ochtend op Qmusic.

Breuk met Wietze

Het voorjaar van 2017 staat in het teken van geruchten over een transfer naar Talpa Radio. Het duo zou benaderd zijn om de ochtendshow te gaan maken op Sky Radio. Net na hun 5-jarig jubileum in de ochtend van Qmusic, gaan Mattie en Wietze uit elkaar. Wietze wil naar Talpa Radio, maar Mattie wil trouw blijven aan Qmusic. Wietze verlaat vervolgens Qmusic, Mattie zet de ochtendshow solo voort.

De breuk wordt uitgebreid uitgemeten in de media en kent nog een lange nasleep. Wietze noemt Mattie ‘een matennaaier en geldwolf’. Later geeft Mattie aan dat hij ‘duidelijker had moeten zijn‘.

Igmar, Marieke

In het najaar van 2017 krijgt Mattie versterking in de ochtend van Igmar Felicia, die overkomt van SLAM!. Een jaar later maakt Igmar plaats voor Marieke Elsinga, die na jaren tv-werk terugkeert op de radio als vaste sidekick van Mattie. In april 2020 wordt het programma met een uur verlengd, tot 10:00 uur.

Foto: Qmusic