Home Stations NPO Radio 1 Lara Rense

Lara Rense

DJ File Lara Rense

Lara Rense wordt op 31 juli 1972 geboren in Nunspeet. Rense studeert sociologie aan de Universiteit Amsterdam, maar de studie bevalt niet heel erg. Via een aantal schrijfopdrachten komt ze terecht bij de lokale omroep van Amsterdam.

Bij die lokale omroep moet ze plots invallen als nieuwslezer en dan is de liefde voor radio geboren. In 2002 maakt ze de overstap naar BNR Nieuwsradio, waar ze begint als nieuwslezer en later een lunchprogramma presenteert.

Door bezuinigingen moet het programma van Rense in het voorjaar van 2009 verdwijnen. De presentatrice maakt vervolgens de overstap naar De Wereldomroep. Hier maakt ze een dagelijks programma voor vakantiegangers in het buitenland.

Lara Rense naar Radio 1

In 2009 gaat ze ook aan de slag bij Radio 1. Hier is Lara Rense van september 2009 tot en met december 2013 te horen in de ochtend van het NOS Radio 1 Journaal. Dit maakt ze samen met Marcel Oosten. Vanaf 2014 verhuist Lara Rense naar de middaguren van Radio 1, hier maakt ze de middageditie van het NOS Radio 1 Journaal voor haar rekening te nemen.

Met ingang van 2016 wordt het programma vervangen door ‘Nieuws en Co’, dat de NOS samen met de NTR maakt. Rense maakt het programma iedere middag van 16:00 tot 18:30 uur.