Home Stations NPO Radio 1 Lara Rense

Lara Rense

DJ File Lara Rense

Lara Rense wordt op 31 juli 1972 geboren in Nunspeet. Ze studeert sociologie aan de Universiteit Amsterdam, maar de studie bevalt minder goed dan verwacht. Via een aantal schrijfopdrachten komt ze terecht bij de lokale omroep van Amsterdam. Bij die lokale omroep moet ze plots invallen als nieuwslezer. En dan is de liefde voor radio geboren.

In 2002 maakt Lara de overstap naar BNR Nieuwsradio, waar ze begint als nieuwslezer en later een lunchprogramma presenteert. Door bezuinigingen moet het programma van Rense in het voorjaar van 2009 verdwijnen.

De presentatrice maakt vervolgens de overstap naar De Wereldomroep. Hier maakt ze een dagelijks programma voor vakantiegangers in het buitenland.

Naar Radio 1

In september 2009 gaat Lara aan de slag bij Radio 1. Bij de publieke nieuwszender presenteert ze tot eind 2013 het ‘NOS Radio 1 Journaal’ in de ochtenduren. Ze maakt het programma samen met Marcel Oosten.

Begin 2014 verhuist de presentatrice naar de middaguren van Radio 1, waar ze de middageditie van het NOS Radio 1 Journaal voor haar rekening te nemen. Met ingang van 2016 wordt het programma vervangen door ‘Nieuws en Co’, dat de NOS samen met de NTR maakt. Lara maakt het programma iedere middag van 16:00 tot 18:30 uur.

Lara moet per 2020 een uur zendtijd inleveren op Radio 1. Haar middagprogramma begint niet meer om 16:00, maar om 17:00 uur. De presentatrice zegt ‘die gedachtegang niet te snappen’. “Maar goed, het is Hilversumse logica, die valt soms niet te begrijpen.”