Home Landelijke radio Omroep Zeeland tekent overeenkomst voor andere lokatie

Omroep Zeeland tekent overeenkomst voor andere lokatie


De gemeente Vlissingen en Omroep Zeeland hebben vanmiddag een intentieovereenkomst ondertekend voor de realisatie van een studio, redactieruimte en kantoren in de oude Timmerfabriek op het Scheldeterrein. Het huidige omroepgebouw aan de Kanaalstraat in de wijk Oost-Souburg is volgens directeur Monique Schoonen te klein en wordt verkocht.

Er wordt nu onderzoek gedaan naar de technische en financiële randvoorwaarden. Rond de zomer moet die klaar zijn, aldus Schoonen. Pakt het onderzoek positief uit (“die kans is 85 procent”), dan wil de omroep eind volgend jaar overstappen.

De restauratie van de Timmerfabriek is momenteel in volle gang. Twee jaar geleden stelde minister Plasterk 3,4 miljoen euro beschikbaar voor behoud van het rijksmonument. Eén van de voorwaarden is dat het gebouw (tevens) een openbare functie moet houden. Wethouder Piet Polderman denkt daarbij aan een groot visrestaurant. De omroep wil in ieder geval een mediacafé beginnen, waaruit ook praatprogramma’s kunnen worden uitgezonden.