Home Landelijke radio Stadsomroep Almere dreigt failliet te gaan

Stadsomroep Almere dreigt failliet te gaan


Het geld van Stadsomroep Almere is op. Het bestuur van de lokale omroep heeft alle openstaande rekeningen laten bevriezen. Deze maand moet in ieder geval wel 13.000 euro worden overgemaakt aan Buma/Stemra, maar dat lukt de omroep niet.

De omroep krijgt geen subsidie van de gemeente omdat de Almeerse gemeenteraad een negatief advies heeft gegeven aan het Commissariaat voor de Media voor een nieuwe zendmachtiging. De raad vond de programmaraad niet representatief genoeg. Een negatief advies betekende automatisch ook dat er geen subsidie wordt toegekend door de gemeente.

"Er komt een moment dat je als bestuur moet zeggen het is een onaanvaardbaar risico om zonder geld door te gaan", zegt Kees Oosterwijk, lid van het bestuur. "We gaan op deze manier failliet en dat dat is ontzettend jammer. Er staan straks 120 vrijwilligers op straat. Dat had allemaal voorkomen kunnen worden."

Oosterwijk is nog steeds ontstelt over de beslissing van de gemeenteraad. "De programmaraad is in orde. De manier waarop met leden van de raad is omgegaan door de gemeenteraad is buiten alle perken. Leden zijn echt beschadigd." Ondertussen is de relatie tussen bestuur en programmaraad op zijn best koel te noemen. Vlak voor het debat over de zendmachtiging, zegde de programmaraad het vertrouwen in de samenwerking met het bestuur op.

Toch blijft de raad aan, zegt Roger Klaversteijn Rosner, voorzitter van de programmaraad. "Wij geven niet op, ondanks dat er veranderingen binnen het bestuur moeten worden doorgevoerd. Wij blijven doorgaan, omdat wij in een lokale omroep geloven."