Home Landelijke radio SOS wil zendvergunning in Spijkenisse

SOS wil zendvergunning in Spijkenisse

De nieuwe lokale radiozender SOS is in de race voor een zendvergunning in Spijkenisse. Dat schrijft het Rotterdams Dagblad. Educatie, cultuur en informatie met elk half uur nieuws uit Spijkenisse, met een knipoog naar de regio. Dat is wat de Stichting bieden. De aanvraag voor de vergunning ligt al bij de gemeente Spijkenisse.

“Wij zijn er klaar voor,” zegt Mario Guagliardo, de voorlopige voorzitter van de Stichting Omroep Spijkenisse – in oprichting. Want zo zeker is het nog niet dat de zender daadwerkelijk de lucht in gaat. Er was nog die andere speler op de lokale radiomarkt: de Lokale Omroep Spijkenisse (LOS), ofwel Radio Spijkenisse, die de afgelopen zestien jaar programma’s maakte voor de inwoners van de gemeente.

Volgens Guagliardo is de vergunning van de LOS al sinds juli verstreken. Hij gokt erop dat de gemeente besluit die niet meer te verlengen, zodat het stokje kan worden overgedragen aan de SOS. “Maar tot de tijd dat de gemeente gesproken heeft met de heer Van Genderen van de LOS, wil ik inhoudelijk niets kwijt.”

Probleem is dat voor de lokale radiomarkt maar één vergunning wordt verstrekt. Het wordt dus óf LOS óf SOS. Als de keus op de laatste valt, en daar heeft Spijkenisser Guagliardo alle vertrouwen in, is er in zijn organisatie alle ruimte voor medewerkers van de huidige lokale radio-omroep. “Niemand hoeft voor zijn baan te vrezen, hooguit veranderen er wat uitzendtijden.” Hele programma- onderdelen wil hij op die manier overnemen. “Waarom zou je iets veranderen wat goed is?”

Een van de meest ambitieuze plannen van de SOS is het uitzenden van lokaal nieuws, liefst elk half uur. “Om te beginnen, ja. Ik denk dat nieuws te kunnen verzamelen door een redactie aan te stellen van freelancers, scholen voor de journalistiek en andere medewerkers.” Guagliardo gokt er zelfs op dat ‘zijn contacten’ met het ANP iets kunnen betekenen in de lokale nieuwsvoorziening.