Home Landelijke radio Slam!FM werkt samen met alcoholvoorlichting

Slam!FM werkt samen met alcoholvoorlichting

Slam!FM gaat samen met het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ de nieuwe online drinktest voor jongeren promoten. Watdrinkjij.nl geeft een individueel en objectieve weergave van het huidige drankgebruik en een persoonlijk advies hoe om te gaan met drank. Uit eerder onderzoek blijkt dat deze persoonlijke aanpak via het internet veelbelovend is omdat persoonlijke adviezen beter worden gelezen dan algemene informatie uit bijvoorbeeld brochures.

De test bestaat uit vijftien vragen. Jongeren geven, bijvoorbeeld door het slepen van glazen naar een agenda, aan hoeveel ze wanneer hebben gedronken. Ook worden vragen gesteld over de reden waarom ze drinken (mee doen met vrienden, problemen vergeten, gewoon gezellig) en of ze wel eens opmerkingen over hun drankgebruik krijgen van hun omgeving. Op basis van deze gegevens volgt aan het einde van de test een uitslag over jouw gemiddelde alcoholgebruik, jouw grootste valkuilen en krijg je persoonlijk advies hoe verder om te gaan met alcohol.

Minister Hoogervorst van VWS zei eerder al: “Jongeren zijn de zuipschuiten van Europa”. Uit onderzoek blijkt ook dat 50 procent van de kinderen uit groep 7 en 8 al hebben gedronken. Bij 12 jarigen is dit al opgelopen tot 75 procent. Op Slam!FM zijn regelmatig spotjes voor de site te horen en ook in de uitzendingen wordt aandacht besteed aan de site.

Vorig artikelTop 4000 tot einde van het jaar op Radio 10 Gold
Volgend artikelWeb FM krijgt 100.000 euro van gemeente en UPC