Home Landelijke radio Slam!FM verliest kort geding van Agentschap

Slam!FM verliest kort geding van Agentschap

Slam!FM heeft het kort geding tegen het Agentschap Telecom verloren. Hierdoor hoeft het Agentschap Telecom niet terug te komen van het besluit om Slam!FM de wacht aan te zeggen.

Het Agentschap had de radiozender een boete opgelegd, omdat die zich niet hield aan de eisen in de uitzendvergunning. De rechter in Rotterdam heeft het agentschap dinsdag laten weten, dat hij de eis van Slam!FM om het besluit te schorsen niet zal inwilligen, aldus een woordvoerder van het agentschap. Dit tot vreugde van Radio 538, RTL Nederland en Fresh FM die vinden dat ze op een oneerlijke manier concurrentie kregen van Slam!FM.

Volgens het Agentschap Telecom zendt Slam!FM meer commerciële hits uit dan mag volgens de programmatische vergunningseisen. De zender geeft een andere uitleg aan het begrip hitmuziek dan het agentschap.

Slam!FM heeft nu tot 1 juli de tijd om de programmering aan te passen. Gebeurt dit niet, dan krijgt het radiostation per overtreding een boete van honderdduizend euro. Van de gedraaide muziek mag 7,5 procent afkomstig zijn uit de gangbare hitlijsten. Dit betekent dat na 1 juli elk hitnummer dat daarbovenop gedraaid wordt, maar ook elke radio-edit van het hitnummer, een overtreding is. Voor elke teveel gedraaide hit, die gemiddeld een paar minuten duurt, is de boete honderdduizend euro.