Home Landelijke radio 747 AM zendt een maand lang De Beste Radio uit

747 AM zendt een maand lang De Beste Radio uit

747AM zendt in augustus elke werkdag ‘De Beste Radio’ uit. Tussen 10:00 en 12:00 uur worden legendarische Nederlandse programma’s gepresenteerd; uitzendingen uit het verre verleden worden gecombineerd met recente producties. Makers en hoofdrolspelers blikken op de uitzendingen terug en geven hun commentaar. De presentatie is in handen van Klaas Drupsteen.

De maand wordt opgedeeld in vijf themaweken:
1. Amusement met in ieder geval De Dik Voormekaar Show, De stemband, Raad een lied of niet, Tussen start en finish, Borát, De mannen van de radio.
2. Documentaire en research met bijvoorbeeld Een angstig verlangen, De zaak Annie E., Argos over het fotorolletje van Srebrenica, De broncode, Rob Muntz: avonturier.
3. Interviews met sterke staaltjes van Barend en Van Dorp, Rik Felderhof, Wim Kayzer, Frénk van der Linden, Ischa Meijer, Martin Šimek en Tony van Verre.
4. Radio van de toekomst met dagelijks in het eerste uur: radiocoryfeeën van naam en faam én met een flinke staat van dienst interviewen de grote radiotalenten van dit moment. Tweede uur: de nominaties voor de RVU-radioprijs.
5. Historische radio: wij beleven weer de watersnoodramp van 1953, WK-journaal over de verloren finale tegen West-Duitsland in 1974, het laatste uur van Pim Fortuyn bij Ruud de Wild, Desmet live met Theodor Holman, vijf uur na de moord op Theo van Gogh.

In samenwerking met RadioFreak zal de publieke omroep de site debesteradio.nl in het leven roepen. Hier zal onder meer achtergrond informatie te en is er de mogelijkheid om te reageren op de uitzendingen. Tevens zullen alle uitzendingen terug te luisteren zijn en worden dagelijks podcasts aangeboden.

Vorig artikelCees Grimbergen neemt afscheid van de radio
Volgend artikelSlam!FM verliest kort geding van Agentschap