Home Landelijke radio Sky Radio directeur Martin Banga overleden

Sky Radio directeur Martin Banga overleden


Sky Radio Group directielid Martin Banga is in de ochtend van 30 maart 2011 overleden. Hij had al enige tijd gezondheidsklachten. Banga was de afgelopen 16 jaar directielid van de Sky Radio Group en Voorzitter van de Vereniging Commerciële Radio (VCR). Namens de directie van Sky Radio Group laat CEO Ab Trik weten met verslagenheid kennis te hebben genomen van het plotselinge overlijden van Martin. "Onze gedachten gaan natuurlijk in de eerste plaats uit naar zijn vrouw en zoon, naaste familie en vrienden".

Na een carrière in de politiek en als bestuurder van een muziekuitgeverij, was Martin Banga in 1992 mede-oprichter van Radio Noordzee Nationaal, waarvoor hij in 1994 een FM-pakket bemachtigde. In 1996 werd Banga aangesteld als directeur Public & Legal Affairs van Sky Radio Group. Hij was één van de hoofdpersonen en voortrekker bij de legalisering en professionalisering van commerciële radio in Nederland.

Volgens Ab Trik verliest de mediawereld in het algemeen en Sky Radio Group in het bijzonder in Martin een nestor waar het gaat over wetgeving rondom en distributie van commerciële radio: "Miljoenen consumenten genieten dagelijks als zij naar de huidige (commerciële) radiostations luisteren van het pionierswerk dat Martin heeft verricht. Het is daarom des te meer verdrietig dat hij zelf niet heeft kunnen genieten van zijn laatste, grote uitdaging: de verlenging van de FM-licenties."

Hoewel hij al enige tijd hart- en longklachten had, was hij nog dagelijks aan het werk bij Sky Radio.

Martin Banga is 61 jaar oud geworden.