Home Landelijke radio Sky Radio dacht na over dj`s op het station

Sky Radio dacht na over dj`s op het station

Sky Radio heeft serieus overwogen om met dj's te gaan werken. Dit zegt Frans van Dun, Music Director van Sky Radio, in de Volkskrant. "Voorlopig is het plan te stoppen met onze formule van de baan. Onze luisteraars blijken het verschrikkelijk te vinden als er op de radio wordt gepraat. De luistercijfers gaan nu ook weer omhoog, na 538 zijn we het tweede radiostation van Nederland."

"Luisteraars willen toch een soort vriend in de huiskamer. Niet om mijn werk als heel moeilijk te omschrijven, maar ik denk dat wij de moeilijkste taak hebben van alle radiostations in Hilversum. Omdat wij het echt alleen met de muziek moeten doen. Bij Edwin Evers maakt het niet uit of hij een ballad of een rocknummer draait, mensen luisteren voor Edwin Evers."

Nadat Sky in 2004 haar nummer één positie in de luistercijfers verloor aan 538 en Radio 2 zakte de zender jaren lang in de luistercijfers weg. Dus logisch dat er werd nagedacht over de koers. Maar het station bleef haar formule trouw en de luistercijfers zijn de laatste twee jaar weer aan het stijgen. Door een verandering in het format wist Sky toch weer luisteraars te trekken. "Sinds het begin draaien we 'Adult Contemporary' (AC), moderne, gangbare muziek zonder extremen. De luisteraars zijn wel veranderd in de afgelopen tien jaar. Eerst vonden mensen dat oude Sky-geluid heerlijk. Lekker met Celine Dion en Mariah Carey meegalmen, als er maar af en toe een modern plaatje tussen zat. Nu zie je overal ter wereld dat die formule op zijn einde loopt. Mensen willen muzikaal bijblijven, het gevoel hebben dat ze midden in de maatschappij staan. Daar proberen wij op in te spelen door meer hits van de afgelopen twee, drie jaar te draaien en nieuwe hits sneller op te pakken."

"Van Sky wordt vaak gezegd dat het behang is, maar je moet geen behang zijn. Dat is onze grootste uitdaging: de middenweg vinden tussen wel aanwezig, maar niet hinderlijk. Een allemansvriend, die iedereen oké vindt."

Vorig artikelHoe is het met Alexander Stevens?
Volgend artikelMKB Brandstof stopt commercial met Tom de Ridder