Home Landelijke radio Ruud Poeze wil Radio London vanaf REM-eiland

Ruud Poeze wil Radio London vanaf REM-eiland

Ruud Poeze, de man die de meeste AM-frequenties heeft gekregen tijdens de etherverdeling in mei, heeft in het mediaprogramma Antenne 2 verteld wat hij wil gaan doen met de zeven AM-frequenties die hij en een engelse partner hebben bemachtigd.

Deze week kwam Poeze in het nieuws omdat hij het REM-eiland in de Noordzee zou willen kopen. Op dit eiland zou hij onder meer een zender die zich richt op Engeland willen opstellen. De zender, die vermoedelijk Radio London gaat heten, zal zich richten op mensen in Engeland die vroeger ook naar de zeezenders luisterde, dit zal gebeuren met muziek uit de jaren 60.

Het REM-eiland heeft een groot aantal voordelen voor Poeze, zo staat de zender dichterbij Engeland dan als het signaal uit Flevoland moet komen. Daarnaast zouden ook weinig mensen last hebben van de zenders omdat het niet in bewoond gebied is.

De reden waarom de zenders nog niet aanstaan is omdat er nog veel geregeld moet worden en het erg duur is om een zender in de lucht te houden (100.000 euro per maand). Naar verwachting zullen een aantal AM-zenders voor het einde van dit jaar in de lucht zijn.

Wat Poeze met de overige zenders zal gaan doen is nog niet bekend, wel maakte hij duidelijk dat ze zich gaan richten op een publiek dat geschikt is voor de middengolf, dus geen jongerenzender.