Home Landelijke radio Ruud de Wild boos op GeenStijl

Ruud de Wild boos op GeenStijl

Ruud de Wild is kwaad op de weblog GeenStijl.nl. Volgens de weblog heeft de dj van Radio 538 via zijn advocaat Moszkowicz een brief naar GeenStijl gestuurd met de sommatie een column van Luuk Koelman per direct offline te halen.

In de column, die zondag op de site verscheen, zegt Luuk Koelman dat hij met Ruud de Wild over de overzichtstentoonstelling in Museum Jan van der Togt in Amstelveen heeft gelopen. De Wild exposeert daar sinds afgelopen weekend. In de column is ook een interview te lezen met Ruud de Wild.

In de column schrijft Koelman onder meer: ”Persoonlijk ben ik het meest onder de indruk van het werk dat Ruud in de hoedanigheid van videokunstenaar maakte. Vooral de 48 minuten durende, zinsbegoochelende video ‘Just Love Me’, is een icoon geworden. Het grijpt je naar de strot. We zien Ruud close-up voor de camera in huilen uitbarsten, enkele seconden nadat hij woest snuivend is klaargekomen op een pasfoto van Tatum Dagelet. Een man die zich zo kwetsbaar opstelt, dat vergt moed.” Daarnaast staan er ook linkjes naar foto’s van het werk van De Wild, maar die zijn zelf gemaakt door Koelman met vingerverf.

“Anders dan u beweert heeft cliënt in het geheel niet met u op de opening van zijn overzichtstentoonstelling in Amstelveen rondgelopen en met u gesproken en ook anderszins heeft cliënt niet met u gesproken”, zo staat in de brief aan GeenStijl te lezen. Volgens de advocaat is het artikel in strijd met de waarheid en daardoor ook onrechtmatig. Ruud de Wild zou volgens de advocaat schade zijn toegebracht.

De advocaat eist dat het artikel voor 12:00 uur vandaag van de site wordt gehaald en dat er een rectificatie moet komen waarin staat dat het artikel niet de waarheid bevatte. Anders zal tot ‘noodzakelijke acties’ over worden gegaan.

GeenStijl is niet ingegaan op de eis. “Welnu, Ruud de Wild en de briefschrijvende stagiaire van Moszko, Moszko, Moszko & Moszko. Ongezien de tiefus met je sommatie”, zo reageert de weblog.

Vorig artikelOLON wil ook zoet voor lokale omroepen
Volgend artikelLuistercijfers augustus-september: Radio Veronica wint flink