Home Landelijke radio OLON wil ook zoet voor lokale omroepen

OLON wil ook zoet voor lokale omroepen

De overkoepelende organisatie van Lokale Omroepen OLON heeft in brieven aan de vaste Kamercommissie voor OC&W en aan Minister Van der Hoeven gevraagd de situatie voor lokale omroepen te verbeteren. Nu het economisch tij is gekeerd vindt de OLON dat het tijd is om tijdens de behandeling van de Mediabegroting op 30 oktober 2006, na het
zuur, nu ook het zoet voor lokale omroepen te regelen.

De OLON vraagt in de brieven om vooruitgang op vier punten. Lokale omroepen moeten eindelijk beschikking krijgen over het Gemeentefondsgeld. Nog steeds ontvangt 60 procent van de omroepen niets of minder dan de gemeente ontvang uit het gemeentefonds ten behoeve van de lokale omroep.

Daarnaast moet de totale rijksbijdrage aan publieke lokale omroep verhoogd worden. In 2003 vond Staatssecretaris Van der Laan het onmogelijk om in een slechte economische situatie de rijksbijdrage te verhogen. Dat argument is nu vervallen volgens de OLON.

Lokale omroepen moeten ook via het digitale kabelpakket te ontvangen zijn. Voor publieke landelijke en regionale omroepen heeft de overheid wel iets geregeld, voor publieke lokale niet.

En als laatste vindt de OLON dat publieke lokale omroepen toegang moeten krijgen tot het Stimuleringsfonds Culturele Omroepproducties.

Vorig artikelRechtszaak tussen Toasted en de VARA gaat niet door
Volgend artikelRuud de Wild boos op GeenStijl