Home Landelijke radio Ruim vijftig lokale omroepen zenden illegaal uit

Ruim vijftig lokale omroepen zenden illegaal uit

Het Commissariaat voor de Media gedoogt illegale uitzendingen van ruim 50 lokale omroepen. Dat kan ook niet anders, het Commissariaat verstrekt wel uitzendvergunningen, maar kan niet optreden tegen illegale etheruitzendingen, dat doet het Agentschap Telecom. Dat bleek vrijdag tijdens een kort geding waarin de Bredase Omroep Stichting het Commissariaat vroeg een concurrent te laten stoppen met zijn illegale uitzendingen.

De Bredase Radio en TV stichting (BRTS) zendt al sinds 21 april illegaal uit, nadat de in 1998 verleende vergunning van de publieke lokale omroep was verlopen. Zowel de Bredase Omroep Stichting (BOS) als de BRTS heeft bij het Commissariaat voor de Media (CvdM) de enige nieuwe vergunning voor publieke lokale omroep aangevraagd.

De BRTS is daarbij volgens de BOS ten onrechte in het voordeel omdat zij zich middels –clandestiene- radio- en televisieprogramma’s kan profileren en inkomsten kan verwerven. In 1998, toen ook zowel de BRTS als de BOS de vergunning aanvroeg, werd deze op advies van de gemeente Breda door het CvdM verleend aan de BRTS, met als belangrijkste argument dat de BRTS reeds uitzond.

De uitspraak van de rechter is binnen twee weken. Inmiddels praten beide concurrenten over samengaan. (Villamedia / Listenbedrog.nl)