Home Landelijke radio RTV Utrecht wil zendmachtiging Amersfoort

RTV Utrecht wil zendmachtiging Amersfoort

RTV Utrecht probeert de zendmachtiging van lokale omroep voor Amersfoort te krijgen. Dit meldt het Algemeen Dagblad. RTV Utrecht mengt zich daarmee in de strijd die Omroep Amersfoort en RTV Eemstad voeren om via radio en televisie uit te mogen zenden.

De Amersfoortse wethouder Kruyt wil dat Omroep Amersfoort gaat samenwerken met RTV Eemstad. Zijn uitspraak dat de zendmachtiging wat hem betreft voorlopig bij Omroep Amersfoort blijft, heeft de partijen echter uit elkaar gedreven. RTV Eemstad heeft hierdoor de besprekingen beëindigd omdat ze vindt dat er door de uitspraak van Kruyt geen sprake meer is van een gelijkwaardige uitgangspositie in de race om de zendmachtiging.

Kruyt vindt de reactie van RTV Eemstad ’te haastig, en te heftig’. Toch heeft de omroep zijn eigen glazen nog niet definitief ingegooid, aldus de wethouder. “Ik ga deze week kijken of ze weer om de tafel willen.”

Kruyt heeft media-adviseur Ed van Westerloo bereid gevonden de besprekingen te leiden. Inmiddels heeft KPMG becijferd dat Omroep Amersfoort kampt met een tekort van 36.000 euro. Het stadsbestuur komt volgende week met een advies aan de gemeenteraad. Die moet voor 1 november een advies geven aan het Commissariaat voor de Media. Dit wijst de zendmachtiging toe.