Home Landelijke radio RTL-zenders maken 6 miljoen verlies

RTL-zenders maken 6 miljoen verlies

De radiostations van RTL Nederland, Yorin FM en RTL FM, hebben in 2006 een verlies geleden van zes miljoen euro. Inmiddels heeft RTL de zender Yorin FM overgedaan aan SBS Broadcasting. Het station heet nu Caz!

De tweede zender, RTL FM, kwam in handen van Sienna Holding, een joint venture van MTV Networks BV en Sky Radio Groep. Maar deze zender heeft geen FM-frequenties meer nadat deze werden toegekend aan 100% NL. MTV en Sky vonden de kabeldekking van RTL FM niettemin interessant. RTL Nederland heeft nu geen radio-activiteiten meer.

De twee zenders maakten in 2006 een winst van twee miljoen euro voor rente en belastingen (EBITA), op een omzet van eveneens twee miljoen. Maar dat komt door een meevaller van acht miljoen, die de overheid heeft terugbetaald omdat bedragen voor het verwerven van FM-frequenties onterecht in rekening waren gebracht. De radiostations hebben in feite in 2006 een verlies gedraaid van zes miljoen.

De vergunningen om op de FM-band uit te zenden werden op 1 juni 2003 aan RTL Nederland verstrekt en waren acht jaar en drie maanden geldig. RTL bood voor Yorin FM 32,9 miljoen euro en voor RTL FM 22,9 miljoen euro. [Broadcast Magazine]

Vorig artikel3FM Classic Request vanavond van start
Volgend artikelConcert Norah Jones vanavond op Radio 2