Home Landelijke radio RTL Nederland zet Yorin FM in de verkoop

RTL Nederland zet Yorin FM in de verkoop

RTL Nederland is bezig met de verkoop van Yorin FM. Dit meldt het Algemeen Dagblad op basis van een intern memo van de directie naar het personeel. RTL Nederland heeft een extern bureau in de arm genomen om te zoeken naar kopers. Tot de mogelijke kopers behoren de Telegraaf en Radio 538-oprichter Lex Harding en Ruud Hendriks.

Die laatste twee kochten onlangs Slam FM van ID&T, ze zouden door de aankoop van Yorin FM hun landelijk bereik vergroten. Lex Harding over de verkoop: “We richten ons vooral op de internationale markt, maar ik sluit niets uit. We hebben hier onlangs de jongerenzender Slam FM gekocht. De frequentie van Yorin FM zou daar wel goed bij passen. We zouden dan in één klap een behoorlijke speler zijn op de Nederlandse radiomarkt.” De Telegraaf Media Groep toonde eerder al interesse in Sky Radio.

Yorin FM maakte vorig jaar een nieuwe start met het aantrekken van de dj’s Stenders en Jensen die allebei voor meer dan vijf ton per jaar op de loonlijst staan. Ondanks deze investeringen kon het marktaandeel van het station niet stijgen. RTL-topman Fons van Westerloo zette in op 5 procent, maar het station komt inmiddels niet boven de 3 procent marktaandeel uit. Bij de andere radiozender van het bedrijf, RTL FM, zou voorlopig geen sprake zijn van verkoopplannen.